Chiquita Edicions presenta en concert les cançons creades per diversos artistes a partir del llibre il·lustrat per Pere Ginard

Idioma: Catalá
Clic para descargar

julio 12, 2017

 #cancionesderepente

14 de juliol, 21 h

La Nau (Àlaba, 30 – Barcelona)

Chiquita Edicions presenta en concert les cançons creades per diversos artistes a partir del llibre il·lustrat per Pere Ginard

Entre els convidats a musicar les lletres i dibuixos de l’artista visual es troben Maria Rodés i Lu Rois, Vitto Riba, cantant del grup Odio París, Javier Rodero, compositor de música per a pel·lícules com Anacleto o Es por tu bien, o el duo Llança SOSUN feat. Kaguda Yura, les bases del qual estan realitzades amb Game Boys. L’eclèctica col·lecció de cançons il·lustrades resultant es recull en un disc de vinil publicat en edició limitada.

Barcelona, 6 de juliol de 2017. L’editorial Chiquita Edicions, especialitzada en llibre d’artista i edició expandida, presenta el proper 14 de juliol la publicació Canciones de repente cuando ya estaba en la cama, a la sala La Nau de Barcelona. A partir del llibre homònim il·lustrat per Pere Ginard i publicat per la mateixa editorial, diferents músics i bandes han posat melodia a les lletres i dibuixos del mallorquí i ara celebren un primer concert col·lectiu com a colofó del projecte. El traç suggeridor i les ocurrents lletres de Ginard s’han convertit en 12 temes que conformen el disc de vinil publicat també per a l’ocasió i entre els quals s’expliquen diferents gèneres musicals: des del bolero o pasodoble, fins a peces d’art sonor, pop, hip-hop, jazz, electrònica o chiptune.

Durant el concert s’escoltaran les cançons que van saltar del paper a les ones a partir de composicions com “Un bolero” de Maria Rodés (veure videoclip), “Claroscuro” de la cantant Lu Rois (la casualitat va voler que la sabadellenca estigués treballant simultàniament en el seu proper disc titulat Clarobscur), “California no existe”, el tema instrumental surfero composat per Vitto Riba de Odio París, o “Elvis antes de morir”, l’epitafi dedicat al rei del rock i composat pel creador de música cinematogràfica Javier Rodero.

D’altra banda, el duo Llança SOSUN feat. Kaguda Yura, format pels artistes Daniel Moreno Roldán i Estel Boada Ibern, intervenen amb “Variaciones cabeza”, pista que convina el seu estil de música chiptune amb aires j-pop (cantant habitualment en català) i per les bases del qual utilitzen Game Boys entonant les lletres a la japonesa. Mentrestant, APME Project, el duo format per a l’ocasió pels músics Arnau Pujadas y Marc Eugeni, aporta amb els temes “Venus barbuda” i “Venus del extravío” un toc de sinth, jazz, pop i world music en una barreja basada en la improvització.

El col·lectiu d’art sonor VOC·DAT, format per la poetissa Alicia G. i el creador Daniel Álvarez Martínez i especialitzat en poesia sintètica i performance, participen amb la sonorització del tema “Desastre de tiempo”. La música contemporània en la cançó “Espiritual” és contribució de Raquel García-Tomàs, compositora especialitzada en creació multidisciplinària i col·laborativa que es troba finalitzant la seva tesi doctoral al Royal College of Music de Londres.

Completen el disc el tema amb aires de cabaret “Brasero”, del quintet Las Bahames, l’hip-hop “Informe” de l’artista Marc Badia, conegut com Lord of the Ticket, la “Nana (I)” del segon duo format per a l’ocasió pel pianista Ezequiel Rodulfo i la vocalista Patricia Valero, i “Drama líric del Far West”, del duo HA KOO, tercera formació que neix amb aquest projecte, amb Jordi Santanach al clarinet i Guillem Callejón Caussa a la guitarra.

Precisament, el més interessant de #cancionesderpente, a banda de la sincronicitat que que embolica el projecte des del principi, és que molts dels músics col·laboradors s’han reunit o format per a l’ocasió i han explorat terrenys, gèneres o instruments poc habituals a les seves carreres professionals. El concert serà dirigit per l’artista contemporani Xavi Rodríguez Martín, creador de Ràdio Fluorescer i estampador del cofre que conté el llibre, disc i dibuix original. Les entrades anticipades ja estan a la venta aquí amb descompte. La cita és a La Nau, divendres 14 de juliol a les 21 hores. Aforament limitat.

Especialitzada en llibre d’artista i edició expandida multidisciplinària, Chiquita Edicions segueix amb #cancionesderepente la seva línia editorial iniciada en 2015 amb Pages Blanches, i basada en la publicació d’una primera obra “verge” o inacabada per a la creació després d’un projecte coral en què diferents artistes són convidats a fer obra derivada amb la total llibertat creativa com a única premisa. Presentat en Arts Libris en 2015, Pages Blanches va resultar un projecte col·lectiu en el qual diferents artistes van intervenir un llibre de pàgines blanques, que funcionava com a col·lecció de papers per mostrar la diversitat de qualitats, tons i textures del blanc, creant una col·lecció de noves peces úniques de caire conceptual, escultòric, editorial tradicional o performàtic.

Material gràfic, sonor i audiovisual: descarregar aquí

Per a entrevistes o informació adicional contactar amb:

Laura Gonzälez Palacios

M +34 619 38 73 16

hola@chiquitaediciones.com

www.chiquitaediciones.com

https://www.facebook.com/chiquitaediciones/

https://twitter.com/chiquitaedita

https://www.instagram.com/itlauri/

###